Coachen in de natuur

Leren omgaan met stress of werkdruk (z) onder druk in de natuur?

Kom op adem en tot rust zonder prikkels. Ervaar hierbij de helende werking van de natuur door het ontmoeten en (ont)-moeten van jezelf.

Bij BuitenLeeft hebben we een plek gecreëerd waar je welkom voelt, waar je hartelijk ontvangen wordt en bovenal even niets hoeft. Dat je even niets hoeft, zorgt ervoor dat je minder stress ervaart. Wanneer je minder stress ervaart ontstaat er meer ruimte in het hoofd en meer ruimte voor jouwzelf. Vanuit deze ruimte kijken we waar je blij van wordt en welke talenten jou als mens bijzonder maken. Je mag er dus gewoon jezelf zijn.

Wij zijn Natuur

Het werken met je handen in de aarde zorgt voor verlaging van het stresshormoon zoals wetenschappelijk ook is aangetoond. Het maakt je hoofd leeg en zorgt ervoor dat je even zonder gedachten kunt ontspannen. In onze werkwijze gebruiken we de natuur als spiegel. Immers de natuur kan er voor zorgen dat je eerder op jouw natuurlijke beweging afstemt en dus op jouw eigen natuur.

Hoe dan?

De natuur houdt je vaak een spiegel voor. Zo is er op het Landgoed elke dag meer dan genoeg te doen. De afgelopen zes jaar hebben wij ervaren dat het voor mensen lastig is hierin een balans te vinden en hierbij eigen ruimte en positie in te nemen omdat zij geneigd zijn de druk weer op te zoeke. Hierdoor zien we dat mensen regelmatig over hun eigen grenzen gaan terwijl dat niet gevraagd wordt. Een belangrijk leerpunt is deze grens bij jezelf te leren herkennen. Het is fijn te merken dat de natuur niet oordeelt. Dat zorgt dat je je veilig voelt en hierdoor jezelf kunt zijn. Deze veiligheid draagt ook op haar beurt weer bij aan het welzijn van mensen en het herstel van de gezondheid.

Coaching met de Natuur in de Natuur

We werken vanuit ons hart in plaats van vanuit opgestelde richtlijnen op basis van onze eigen ervaring en dat komt aan. Het resultaat van jouw gezondheid staat hierbij centraal, niet het protocol of vergoeding.

Graag geven wij je inzichten hoe dingen anders kunnen maar niet hoe ze moeten. In de gesprekken kijken wij  naar jouw talent. Wat maakt jou als mens uniek. Ook kijken we samen met jou naar jouw stip op de horizon en wat je nodig hebt om daar te komen. Dat doen we in 1:1 coaching gesprekken in combinatie met de natuur.

We kijken of we iets kunnen betekenen in jouw persoonlijke groei vanuit de gedachte dat we jouw pad probeer te leggen naast dat van ons waarbij een click ons inziens een eerste vereisten is om met elkaar in zee te gaan. Dus ons eerste gesprek is altijd geheel vrijblijvend.

We coachen mensen op verschillende onderwerpen afhankelijk wat hun vraag is. In de vraag begeleiden we mensen met behulp van gesprekken en door samen te werken in de tuin.

WE WERKEN  …

  • Vanuit mijn hart i.p.v. vanuit opgestelde richtlijnen
  • Op basis van eigen ervaringen i.p.v. theorieën of modellen.
  • Op basis van een afgesproken resultaat i.p.v. protocol of vergoeding van de zorgverzekeraar