Training

Volg de basis training Natuurlijk Vitaal, blijf langdurig inzetbaar en voorkom uitval.

TRAINING KENNISMAKING NATUURLIJK VITAAL

DOELGROEP

We richten ons bij deze kennismaking op mensen in de organisatie die medewerkers kunnen doorsturen naar de training Natuurlijk Vitaal. We denken dan bijvoorbeeld aan bedrijfsartsen, managers, teamleiders en coaches.  Zij kunnen immers medewerkers die dat nodig hebben.  Medewerkers die teveel stress lijken te ervaren of tegen burn-out aanzitten, of zelfs al in een burn-out zijn beland, maar ook mensen die steviger in het leven en hun werk willen staan, die vitaler willen worden.

DOEL

Deze kennismakingstraining is een laagdrempelige manier om kennis te maken met onze visie en werkwijze. We lichten een tipje van de sluier op door zelf te laten ervaren wat de aanpak met hen en medewerkers doet. Na deze kennismaking kunnen zij mensen doorsturen naar de basistraining ‘Natuurlijk Vitaal’.

TRAINING BASISTRAINING NATUURLIJK VITAAL

DOELGROEP 

Medewerkers die:

  • teveel stress lijken te ervaren
  • tegen burn-out aanzitten
  • al in een burn-out zijn beland
  • die steviger in het leven en hun werk willen staan
  • die vitaler willen worden.

Deze basistraining is een open inschrijving voor medewerkers van diverse organisaties.

DOEL 

Deze kennismakingstraining is een laagdrempelige manier om kennis te maken met onze visie en werkwijze. We lichten een tipje van de sluier op door de deelnemers zelf te laten ervaren wat de aanpak met hen doet. Na deze training kunnen deelnemers voor het vervolg kiezen uit verschillende modules die passen bij hun vraag en behoefte, een soort “menukaart” dus.  Na de basistraining weten mensen beter waarin zij zichzelf verder kunnen en willen ontwikkelen

Paarden als spiegel

Een paard is een kuddedier, en zal zich altijd willen aansluiten bij soortgenoten. De wijze waarop zo’n kudde samenwerkt is gebaseerd op veiligheid en vertrouwen in elkaar. Wanneer je weet wat je aan elkaar hebt, kun je op de juiste manier handelen als je in actie moet komen. Zodra de ‘organisatie’ een rommeltje is, ontstaat onrust en komt de kudde in gevaar. Wanneer zich een kudde vormt ontstaat een proces van elkaar leren kennen, waarin diverse functies binnen de kudde worden verdeeld. Wie ben je, wat zijn je kwaliteiten, maar ook… Waar kunnen we je absoluut niet voor in zetten.

Werken (Z) onder druk Natuur als spiegel

Op een eenvoudige manier herkennen medewerkers waar ze zitten als het gaat om werkdruk en stress. Vanuit studies die er over het effect van wandelen zijn, weten we dat door beweging (lopen) je in het “beleven & ervaren” komt en maak je verbinding met jezelf. Immers het niets hoeven zorgt dat je jezelf kunt ontmoeten.