Locatie

Op de tuin is een plek gecreëerd waar we mensen in een behoefte voorzien: oprechte ontmoetingen in combinatie met (ont)moeten. Het is immers de disbalans tussen willen en kunnen waardoor mensen stress ervaren.

In de ontmoeting bevestigen wij elkaar in wie we zijn. “Het grootste verlangen van een mens is immers om te worden gezien, gehoord en aangeraakt”, is de kernzin van Virgina Satir.
De tuin is als een groot hart en biedt veel ruimte qua omvang met verschillende plekken maar ook veel ruimte voor jou als mens. Je mag er zijn wie je bent waardoor je je welkom voelt en ruimte ervaart. We ontmoeten je dan ook graag als mens, niet als een cliënt of patiënt.

“Het grootste verlangen van een mens is immers om te worden gezien, gehoord en aangeraakt”

Het werken met je handen in de aarde zorgt ook voor verlaging van het stresshormoon zoals wetenschappelijk ook aangetoond en maakt je hoofd leeg. Dit zorgt ervoor dat we even zonder gedachten kunt ontspannen.

Symbolisch staat onze tuin voor jouw werksituatie inclusief jouw arbeidsethos. Er is immers op de tuin altijd veel werk en er liggen overal nieuwe kansen en uitdagende situaties op je te wachten: In het contact met de natuur en ook in het contact met andere mensen waardoor oude patronen weer op duiken. En dat is juist de reden waardoor mensen zijn uitgevallen.

Symbolisch staat onze tuin voor jouw werksituatie inclusief jouw arbeidsethos

De kunst is hierbij is dat we de juiste keuze maken zonder dat we hierdoor overbelast raken en dat wij hierbij onze veerkracht behouden. Met de natuur als spiegel helpen wij mensen bewust te maken van deze patronen en hierbij een nieuwe balans te vinden. Hierbij is fijn te merken dat de natuur niet oordeelt. Dat zorgt dat we ons veilig voelen waardoor we kwetsbaar kunnen zijn waardoor er onder begeleiding kan worden geëxperimenteerd met nieuw gedrag.